Brit tankok

Ebben a részben láthatjátok pár gyakran látott tank gyenge pontját, és olvashattok pár trükköt, amit vagy megfogadtok, vagy nem :) Saját tippeket az oktató szöveg bővítésére szívesen fogadunk a headhunterzklan@freemail.hu-ra! Osszuk megy egymással a tudásunk, hisz mindig van hova fejlődni!
 
Heavy:
Churchill I (tier 5)
Nem egy szélvészgyors tank valószínűleg ezt mindenki tudja róla, viszont páncélozottsága sem emeli magasságokba. Legnagyobb veszélyt a gyors újratöltése jelent ránk és az, hogy véletlenül a lánctalp nyeli el a sebzésünket. Ha becélozzuk szinte csak a képen látható piros zónákat kell kerülnünk. Tornya gyenge kialakítása miatt könnyen átüthető, de ha van rá lehetőségünk inkább az alját vagy a bal középső szekciót lőjjük.
 
Páncélvadászok:
AT 2
(Tier5)
A KV-1 egyetlen igazi ellenfele tier5-ben (minnél messzebb van a két tank annál esélyesebb az AT2). Az ágyú választása fejtörést okozhat, gyors töltés és átütőerő áll szemben a nagy sebzéssel és a lepattanó lövések hiányával.Ha AT2 találkozik szembe AT2-vel mindenképp esélyesebb a csak "derp gun" néven emlegetett ágyúval szerelt repeszrombolós tank, de alapjába véve a 2 másodperc töltésre képes ágyúval használhatóbb tank. A páncélzat... Tier5-ben szokatlan méreteket ölt. Ha a képre nézünk az elején láthatunk sárga mezőt, azonos szinten felejtsük el, hisz ott a páncél kialakítása miatt nem sűrűn járunk sikerrel majd. A tornyon keressük a sebzés lehetőségét, ott is a legbiztonságosabb ha csak a tetején lévő "huplit" lőjjük, ehhez sajnos általában közel kell kerülni. Maga a tank lomha (max 20km/h) de ha odér akkor akár tier6-os tankokat is lenyom egy az egyben. Tier7 azért már elég szépen üti át szinte bárhol.
 
AT 8 (tier6)
AT 2höz képest merőben más a kialakítás, könnyebben belőhetők a gyenge pontok mint elődje esetében, viszont a 200mm páncél máshol nem nagyon enged át lövedéket szemből, közelről viszont túlságosan könnyű célpont. Nem a leghasznosabb tank klán szempontból, erődben szinte hasznavehetetlen (mivel mi nem a bázison várunk másokra). Személy szerinti tanács (No1Stexi) az, hogy minnél gyorsabban fejlesszük ki az AT7et. Sebesség a szokásos Brit "száguldás". Itt viszont már nincs lehetőségünk válogatni az ágyúk között mint az AT 2 esetében, itt 1 ág van azt érdemes végighúzni.
 
AT 7 (tier7)
A brit td ágon az első nagyon komoly tűzerővel rendelkező tank. 5,5 másodperc körüli sebzésre lehozható minden gond nélkül és kb. 240-250es sebzésekkel számoljunk nagy átlagban, és az átütőerővel sem lehet probléma azonos szinten, a pontosság pedig álomszerű. Az AT8 gyenge pontjait szinte magával hozza, a páncél kialakítása mondhatni esélyt ad az ellenségnek. Az ágyú elhelyezkedését legfőképp városban lehet kihasználni, próbáljunk úgy a falra állni, hogy épp csak kilógjon a tank jobb oldala, az ágyúval együtt természetesen. Ha jól kezeljük a tankot 120-130 csata elég lesz az AT15 eléréséhez.