Orosz tankok leírása/"weak spot" elemzés

Ebben a részben láthatjátok pár gyakran látott tank gyenge pontját, és olvashattok pár trükköt, amit vagy megfogadtok, vagy nem :) Saját tippeket az oktató szöveg bővítésére szívesen fogadunk a headhunterzklan@freemail.hu-ra! Osszuk megy egymással a tudásunk, hisz mindig van hova fejlődni!

Heavy:
KV-1 (Tier5)

Talán a leggyakoribb tier5 heavy. Felhúzott tankoktól számítsunk akár 4 másodperces töltésidőre is.
Talán a legkönnyebb az ötös zónát belőni, de közelről ha biztosra akarunk menni mérjük be a 2-es vagy 1-es zónát. 4-es zóna is célravezető de könnyen el lehet véteni, így inkább csak akkor lőjjük ha közel vagyunk és az ellenség tankja magasabban van mint a miénk. Torony átüthető azonos szinten is de ha van lehetőség rá, inkább más ponton lőjjük.
 
KV-1S (Tier6)
Nem csak a tier6, talán a maga a játék legelterjedtebb heavy-je. Alapjába véve ugyanazokat a területeket lőjjük a tank testén mint a KV-1 esetében.Toronnyal vigyázzunk mert könnyen megtréfálhat minket, lehetőleg csak a tetején lévő "hupli"-ra koncentráljunk ha nincs más lehetőség. Löveg közelébe lőni kockázatos mivel ha a csövet találjuk el, sebzésünk ugyan nem lesz, de kellemetlen pillanatokat tudunk okozni az ellenségnek HABÁR közelről egy KV-1S kontra KV-1S csatában egy ilyen sebzés elmaradás az életünkbe is kerülhet. Könnyen gyújtható tank, oldalról a hátsó rész felé próbáljunk célozni, de ügyeljünk rá h ne a lánctalpat lőjjük be.
 
KV-2 (Tier6)
Szerethető tank, na nem a páncélzata miatt. Lényegében KV-1 páncélzata egy gyenge könnyen átüthető toronnyal fűszerezve. De mégis félünk tőle? Igen! Legtöbben "troll gun"-al használják és repeszrombolóval így szinte csak az a dolga a KV-2-t játszóknak, hogy eltalálják az ellenfelet. Szörnyű sebzés és bosszantó 100%-os lövések az ellenségre mérve, no meg a tier8 terrorizálása, ezek a fő jellemzői. Gyengéje a célzás és a teljesen fullosan is 19,8 sec töltésidő mellett a tornya rossz kialakítása ami tier IV-nek is jó célpont, mindemelett lomha tankról beszélünk. Tornyán kívül mindenhol a KV-1esel megegyező helyeken lőjjük.
 
IS-3 (Tier8)
Méltán az egyik legkedveltebb 8-as heavy, de nagy sebzése mellett inkább a páncél kialakításából profitál mintsem annak erejéből. Tornyot felejtsük el messziről, viszont ha a "képünkbe mászik" egy ilyen masina a torony tetejének jobb és bal oldalán is van belőhető pont, amit ha besebzünk, sok esetben meglepi az ellenséget (képen csak 1-et jelez) VAGY ha tankunk képes rá kilőhetjük a kettes zónát.
4-es zóna könnyű célpont csak a kedvezőtlen szög tréfálhat meg minket azonos szinten. 3-as zóna sebezhető de kockázatos mivel a lövés kiköthet az ötös zónán ami minden lövést megtör. Az egyik legsimábban ammo rackelhető tank, oldalról a torony alá célozzunk, annak is inkább kicsit előbbre eső részére.