Faceit

A faceit mondhatni az ESL testvére, ugyan úgy bajnokságokban lehet részt venni, különböző játékokat űzni. A faceit jelenleg kevés játékot támogat mind például CS:GO, Dota 2, WoT, Overwatch, League of Legends (béta), Smite(béta), Smite Xbox és Team Fortress 2(béta).
A faceit nem követel semmi féle letöltést, mint az ESL (ESL Wire), és a modokat sem kell kivenni, a játékos használhatja az összes legális modot.
A bajnokságokon ha helyezéseket érünk el, akkor Faceit pontokat kaphatunk a bajnokságtól függ, hogy mennyi a nyeremény alap (3750-50000), de vannak pénzdíjas versenyek is. A faceit pontokat a faceit Shopjában lehet elkölteni, és a kívánt tárgytól függően változhat áruk. Például 1000 gold 5000 faceit pontba kerül még egy Skoda T 40 már 12000 pontba,de az IS-6 még többe 32000 pontba.

Útmutató a Faceit regisztrációra

Sziasztok ebben az útmutatóban leírom hogy kell a Faceit rendszerébe regisztrálni. Kezdésnek kattintsatok ide. Az után egy sárga Sing up gombra kell kattintani.

Itt kér egy működő e-mail címet ahova a további lépéseket küldik el.

Az e-mailben látni fogok, egy linket erre kell kattintani.

Ha ez megvan akkor kihoz egy űrlapot ahol meg kell adni a Faceit felhasználó nevet(Desired faceit id), jelszót, nevet, születésnapot, országod, és a nyelvet(sajnos nincs magyar, az angol is jó).

A következő lépésben ki kell választani hogy milyen játékra szeretnénk regisztrálni, jelen esetben a WoT-ra. Majd a choose region-nál jelöljük be a WoT EU-t, és a sárga connect gomb.

Ezután megkér minket, hogy jelentkezzünk be és erősítsük, meg hogy mi vagyunk azok.

A következő ablakban egy szürke skip gombot keressetek.

Majd a sárga let’s play gombot.

Ha esetleg behozná ezt az ablakot, még zárjuk be.

Előbb ellenőrizzük hogy minden rendben van-e. Itt a fogaskerékre és a Game settings-re kell kattintani.

Itt látni fogjuk a wot-ot, és a régiót, ha a régió EU, akkor sikerült jól regisztrálni.

Itt meg is lennénk a regisztrációval.

 

Felhasználónév

Itt megkérlek ha sikeresen regisztráltál, akkor töltsd ki ezt az űrlapot hogy fel tudjalak venni a faceit csapatba

Első meccs

Meccset keresni több féle képpen is lehet. Lehet egyedül menni(solo), egy pár baráttal(party), és egy teljes csapattal(team).

Solo mód a legegyszerűbb elindítani viszont, 6 másik véletlen összeválogatott emberrel kerülsz össze, esetekben a 7 emberből csak 6 jelenik meg, és ilyenkor már emberhátrányból indul a meccs

Party mód már barátokkal történik, itt kisebb az esélye az emberhátránynak, de mindig fennáll a veszélye. Egy ember csinál egy party-t.

Majd a "+" gombra kattintva megjelennek a barátok ahol a barát nevére való kattintással lehet meghívót küldeni, amit természetesen el kell fogadni. (a cikk írása közben nem volt fent egy barát sem ez esetben ezt a képet látjátok) Ha a barátotok neve szürkés akkor lehet hogy egy másik partyban van, ekkor a barátnak ki kell lépni a másik partyból a My party felirat melleti "x" gombbal.

Team mód a a legjobb mert itt 7 emberrel mentek és minimális az esélye az emberhátránynak.

Ezek után miután ismerjük a módokat ez után el lehet menni az első meccsre. Ahoz hogy a váróba belépjünk a sárga "play a game" gombra kell kattintani majd felugrik egy ablak.

 

Magyarázat a számokhoz: 1. Itt lehet kiválasztani a meccs tierjét van 7/68 itt kell 5db T10-es tank és 2db 9-es vagy 1db 8-as, 7/54 akol kell 5db 8-as és 2 db 7-es vagy 1db 6-os (rendes csapat felállás) az utolsó pedig 7/40 ahol 5db T6-os kell és 2db 5-ös vagy 1 db 4-es.

2. Itt lehet kiválasztani a laddert napi vagy hónapos, itt a csaták után kapsz pontot és ha elég pontod van akkor itt is lehet faceit pontot kapni.

3. A legfontosabb itt kell kiválasztani a módot hogy, hogy szeretnél résztvenni a meccsen.

Ha ez megvan akokor a sárga "let's play" gombot kell megnyomni. Innen a váróba kerülsz és ha van egy meccs, akkor hangal és egy felugró ablakkal adja a tudtodra.

Itt meg kell várni amég mind a 14 ember elfogadja (elég gyakori amikor 1-2 troll nem fogadja el ilyenkor kezdődik az egész várakozós procedúra),ha összejon akkor a csapatkapitányok(sárga korona és egy Capitan felirat kerül a játékosnév alá) pályát választanak. Esélye hogy csapatkapitány legyél 1:7, de ha partyban játszol 3 emberrel akorr már egy kicsit több az esély, ha 4 emberrel akkor szinte biztos hogy a party öszzehívó lesz a csapatkapitány

Itt kizárják azokat a pályákat amin nem szeretnének játszani, felvátós módszerrel (egyszer az egyik utánna a másik kapitány választ amígy csak egy map marad.

Majd a faceit elkészíti a meccset, amit a wot kliensben fogunk megkapni mint speciális csata, innen meg olyan mint a cw.

Ami a legjobb, itt nem kell fizetni a javítást, csak a lőszert és a fogyócikkeket. (Szerintem elég jó lehetőség a farmolásra :) )

Szavazás

Mennyire volt hasznos a cikk? (1-Nem sokat segített, 5-Kiválló volt mindenben segített)

1 (1)

4%

2 (0)

0%

3 (0)

0%

4 (2)

9%

5 (20)

87%

Összes szavazat: 23